Masová bábovka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 447 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 33 g
- Sodík 513 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 145.2 mg
- Draslík 451.4 mg
- Vláknina 1367.4 mg
- Vitamín A 1367.4 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté telecí maso dáme do mísy, přidáme prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, hořčici, vejce, kondenzované mléko, olej, hrubou mouku, špetku skořice, sůl a pepř a důkladně několik minut prohněteme, aby se suroviny propojily.
-
2
Bábovkovou nebo jinou formu s nepřilnavým povrchem vymažeme rozpuštěným máslem a masovou směs do ní napěchujeme. Přikryjeme alobalem a dáme péct do středně vyhřáté trouby asi na 1 hodinu až je povrch opečený. Necháme vychladnout nejlépe skoro dostudena, aby šlo maso vyklopit, aniž by se roztrhlo. Nakrájíme na porce a podáváme teplé nebo studené např. s čerstvým chlebem a nakládanou okurkou.