Masová bábovka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hrubá
  • 8 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 150 g Olej rostlinný
  • 10 g Hořčice
  • 200 ml Mléko zahuštěné neslazené
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Telecí maso mleté
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 447 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 513 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 145.2 mg
  • Draslík 451.4 mg
  • Vláknina 1367.4 mg
  • Vitamín A 1367.4 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté telecí maso dáme do mísy, přidáme prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, hořčici, vejce, kondenzované mléko, olej, hrubou mouku, špetku skořice, sůl a pepř a důkladně několik minut prohněteme, aby se suroviny propojily.

  • 2

    Bábovkovou nebo jinou formu s nepřilnavým povrchem vymažeme rozpuštěným máslem a masovou směs do ní napěchujeme. Přikryjeme alobalem a dáme péct do středně vyhřáté trouby asi na 1 hodinu až je povrch opečený. Necháme vychladnout nejlépe skoro dostudena, aby šlo maso vyklopit, aniž by se roztrhlo. Nakrájíme na porce a podáváme teplé nebo studené např. s čerstvým chlebem a nakládanou okurkou.

Komentáře k receptu