Rýže s uzenou rybou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Rýže Basmati
  • 600 g Halibut uzený
  • 125 g Smetana na vaření
  • 2 kávová lžička Kurkuma
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 0.25 ks Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 611 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 296 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 339.8 mg
  • Draslík 654.7 mg
  • Vláknina 2600 mg
  • Vitamín A 2600 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Podle návodu uvaříme rýži. Uvaříme vejce natrvdo a pažitku s cibulkou nakrájíme na kroužky.

  • 2

    Tři vařená vejce jemně nasekáme, čtvrté rozkrájíme na dílky a dáme stranou, použijeme jej na ozdobu.

  • 3

    Nakrájíme na kousky uzenou rybu a krátce ji podusíme na pánvi s rozehřátým máslem.

  • 4

    Přidáme smetanu, kurkumu a povaříme. Rybu vyjmeme, vložíme do pánve uvařenou rýži a důkladně promícháme. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme cibulky, vejce a pažitku.

  • 5

    Do misek naservírujeme rýži, na kterou položíme rybu a ozdobíme nakrájeným vejcem.

Komentáře k receptu