Citronový nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 140 g Cukr moučkový
  • 0.5 ks Citrony
  • 6 ks Vaječný bílek slepičí
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 268 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 82 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 380.2 mg
  • Draslík 110.5 mg
  • Vláknina 783.3 mg
  • Vitamín A 783.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky třeme s moučkovým cukrem, až vznikne hustý krém. Přidáme šťávu a kůru z 1/2 citronu.

  • 2

    Z bílků ušlehme pevný sníh a opatrně vmícháme do krému.

  • 3

    Vymastíme formu, vysypeme ji cukrem a naplníme krémem. Nákyp pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.

  • 4

    Pocukrujeme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu