Sněhový koláč s třešněmi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 750 g Třešně
  • 125 g Cukr krupice
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 20 ml Sherry brandy
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 476 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 193 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 380.3 mg
  • Draslík 391 mg
  • Vláknina 5700 mg
  • Vitamín A 5700 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3145.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Třešně omyjeme, pár jich odložíme stranou na pozdější ozdobení koláče. Zbytek vypeckujeme, dáme do misky a zalijeme sherry.

  • 2

    Mouku smícháme se solí a 110 g cukru, postupně vmícháme 4 vejce a 2 žloutky.

  • 3

    Do těsta přimícháme po lžících mléko, množství přizpůsobíme konsistenci těsta, které má být řídké, nikoliv příliš tekuté.

  • 4

    Zapékací formu vytřeme máslem, dno vyložíme naloženými třešněmi v sherry, zalijeme těstem.

  • 5

    Povrch těsta poklademe kousky zbylého másla. Pečeme při 200 °C 35 minut.

  • 6

    Bílky mezitím vyšleháme v tuhý sníh, přimícháme zbytek cukru.

  • 7

    Mírně vychladlý koláč zalijeme bílkovým sněhem a necháme ještě chvilku zapéct v troubě.

  • 8

    Ozdobíme zbytkem třešní.

Komentáře k receptu