Nákyp z pečeného rybího filé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Strouhanka
  • 20 g Olej rostlinný
  • 250 g Filé rybí
  • 50 g Mléko polotučné
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 1 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 324 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 346 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 131.3 mg
  • Vláknina 5285 mg
  • Vitamín A 5285 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Petrželovou nať posekáme, ohnivzdorný pekáč vymažeme 10 g oleje.

  • 2

    Filé osolíme, okmínujeme a podlité 1 sběračkou vody pečeme, dokud maso není měkké. Podle potřeby během pečení podléváme vodou.

  • 3

    V mezičase svaříme mléko s moukou na hustší kaši. Necháme ji zchladnout a vmícháme rozšlehané vejce, prochladlé upečené filé, které jsme pokrájeli na kousky, petrželovou nať, sůl a strouhanku. Dobře promícháme, směs narovnáme do pekáče a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C, až se směs nelepí na špejli.

  • 4

    Nákyp na talíři ozdobíme plátkem citronu.

Komentáře k receptu