Nákyp z pečeného rybího filé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 324 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 14 g
- Sodík 346 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 131.3 mg
- Vláknina 5285 mg
- Vitamín A 5285 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.4 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Petrželovou nať posekáme, ohnivzdorný pekáč vymažeme 10 g oleje.
-
2
Filé osolíme, okmínujeme a podlité 1 sběračkou vody pečeme, dokud maso není měkké. Podle potřeby během pečení podléváme vodou.
-
3
V mezičase svaříme mléko s moukou na hustší kaši. Necháme ji zchladnout a vmícháme rozšlehané vejce, prochladlé upečené filé, které jsme pokrájeli na kousky, petrželovou nať, sůl a strouhanku. Dobře promícháme, směs narovnáme do pekáče a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C, až se směs nelepí na špejli.
-
4
Nákyp na talíři ozdobíme plátkem citronu.