Treska s hranolky a tatarskou omáčkou
Suroviny
- 600 g Treska mražená
- 85 g Mouka pšeničná hladká
- 145 ml Majonéza
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cibulka jarní
- 3 ks Brambory
- 1 ks Vejce slepičí
- 0.24 hrnek Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Kapary sterilované
- 1 polévková lžíce Okurky nakládané
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 685 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 57 g
- Sodík 492 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 103.3 mg
- Draslík 276.8 mg
- Vláknina 3715 mg
- Vitamín A 3715 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8 mg
- Vitamín E 10.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si tatarskou omáčku - v míse smícháme majonézu, okurku, kapary, jarní cibulku a petrželku. Necháme v lednici vychladnout. Připravíme si těstíčko z mouky smíchané se solí, olejem a 100 ml studené vody.
-
2
Pod studenou vodou opláchneme bramborové hranolky a necháme oschnout. Rozpálíme ve velkém hrnci olej a smažíme cca 7 minut dozlatova hranolky. Poté je necháme okapat a udržujeme teplé. Našleháme vejce a přimícháme do těstíčka.
-
3
Snížíme plamen a do oleje kápneme lžičku těstíčka, měl by prskat. Kousky tresčího masa obalíme v těstíčku a dozlatova smažíme 7 minut. Poté necháme okapat.
-
4
Servírujeme smaženou tresku osolenou hrubou solí a tatarskou omáčkou.