Treska s hranolky a tatarskou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Treska mražená
  • 85 g Mouka pšeničná hladká
  • 145 ml Majonéza
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cibulka jarní
  • 3 ks Brambory
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.24 hrnek Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 1 polévková lžíce Okurky nakládané
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 685 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 492 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 103.3 mg
  • Draslík 276.8 mg
  • Vláknina 3715 mg
  • Vitamín A 3715 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 10.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si tatarskou omáčku - v míse smícháme majonézu, okurku, kapary, jarní cibulku a petrželku. Necháme v lednici vychladnout. Připravíme si těstíčko z mouky smíchané se solí, olejem a 100 ml studené vody.

  • 2

    Pod studenou vodou opláchneme bramborové hranolky a necháme oschnout. Rozpálíme ve velkém hrnci olej a smažíme cca 7 minut dozlatova hranolky. Poté je necháme okapat a udržujeme teplé. Našleháme vejce a přimícháme do těstíčka.

  • 3

    Snížíme plamen a do oleje kápneme lžičku těstíčka, měl by prskat. Kousky tresčího masa obalíme v těstíčku a dozlatova smažíme 7 minut. Poté necháme okapat.

  • 4

    Servírujeme smaženou tresku osolenou hrubou solí a tatarskou omáčkou.

Komentáře k receptu