Tatarský biftek na severský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 497 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 10 g
- Sodík 1628 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 433.2 mg
- Draslík 681.8 mg
- Vláknina 8562.5 mg
- Vitamín A 8562.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.2 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme na silnější plátky, rozebereme na kroužky a vybereme si 4 kroužky přibližně stejně velké. Zbytek cibule nakrájíme nadrobno. Nakládanou červenou řepu pokrájíme na kostičky, stejně tak i vařený brambor. Maso odblaníme a dvakrát umeleme na masovém strojku. Maso osolíme, opepříme a promícháme. Rozdělíme na čtyři díly, každý díl upravíme na střed talířku jako placičku, doprostřed položíme kroužek cibule a do něj opatrně vlijeme žloutek.
-
2
Placičku masa kolem dokola obložíme cibulí, řepou, bramborem a kapary.
-
3
Podáváme s tmavým chlebem.