Tatarský biftek na severský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Brambory vařené
  • 80 g Cibule
  • 600 g Hovězí svíčková
  • 200 g Chléb celozrnný pšeničný Graham
  • 15 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 40 g Červená řepa sterilovaná
  • 40 g Kapary
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 497 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 1628 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 433.2 mg
  • Draslík 681.8 mg
  • Vláknina 8562.5 mg
  • Vitamín A 8562.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na silnější plátky, rozebereme na kroužky a vybereme si 4 kroužky přibližně stejně velké. Zbytek cibule nakrájíme nadrobno. Nakládanou červenou řepu pokrájíme na kostičky, stejně tak i vařený brambor. Maso odblaníme a dvakrát umeleme na masovém strojku. Maso osolíme, opepříme a promícháme. Rozdělíme na čtyři díly, každý díl upravíme na střed talířku jako placičku, doprostřed položíme kroužek cibule a do něj opatrně vlijeme žloutek.

  • 2

    Placičku masa kolem dokola obložíme cibulí, řepou, bramborem a kapary.

  • 3

    Podáváme s tmavým chlebem.

Komentáře k receptu