Telecí galantina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 165 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 60 g Petržel kořen
  • 60 g Celer bulvový
  • 100 g Sůl
  • 8 g Pepř černý mletý
  • 400 g Telecí maso mleté
  • 400 g Vepřové maso mleté
  • 100 g Slanina vepřová
  • 200 g Šunka dušená
  • 60 g Mrkev kořen
  • 2 ks Telecí nožičky
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 391 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 4140 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 227 mg
  • Draslík 677.3 mg
  • Vláknina 1767.7 mg
  • Vitamín A 1767.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a přeseknuté telecí nožičky dáme do hrnce s vodou, přidáme kořenovou zeleninu, sůl a cibuli, vaříme na mírném ohni.

  • 2

    Mleté telecí a vepřové maso smícháme v míse s prolisovaným česnekem, vejci, pokrájenou slaninou a kořením. Důkladně promícháme a vyklopíme na rozloženou utěrku pomazanou rozměklým máslem. Rozetřeme do přibližného obdélníku a na jeden delší okraj narovnáme proužky šunky, pomocí utěrky svineme hmotu do válce. Pevně svážeme oba konce a ovážeme i celou roládu každých 5 cm. Vložíme do hrnce s vývarem a vaříme na mírném ohni hodinu a půl. Necháme vychladnout ve vývaru, aby se natáhla chuť zeleniny. Vychladlou roládu vybalíme z utěrky, nakrájíme na plátky, naservírujeme na tác a ozdobíme čerstvou zeleninou.

Komentáře k receptu