Okurka s vejci na polský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 212 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 13 g
- Sodík 563 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 214.5 mg
- Draslík 227.5 mg
- Vláknina 2545.3 mg
- Vitamín A 2545.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvaříme vejce natvrdo, ihned zchladíme a oloupeme. Okurku nakrájíme na kostky a necháme přejít varem v hrnci se slanou vodou, zcedíme a necháme okapat. Vejce nakrájíme nadrobno a vhodíme do mísy, okapanou okurku lehce orestujeme na pánvi na másle a přidáme k vejcím. Osolíme, opepříme a rozdělíme na jednotlivé porce na talíře. Na zbylém másle osmažíme strouhanku dorůžova a okurkovo vaječnou směs posypeme. Ihned podáváme teplé, ozdobené posekanou pažitkou.