Okurka s vejci na polský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Okurka salátová
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř bílý
  • 150 g Strouhanka
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 30 g Pažitka
  • 5 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 212 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 563 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 214.5 mg
  • Draslík 227.5 mg
  • Vláknina 2545.3 mg
  • Vitamín A 2545.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme vejce natvrdo, ihned zchladíme a oloupeme. Okurku nakrájíme na kostky a necháme přejít varem v hrnci se slanou vodou, zcedíme a necháme okapat. Vejce nakrájíme nadrobno a vhodíme do mísy, okapanou okurku lehce orestujeme na pánvi na másle a přidáme k vejcím. Osolíme, opepříme a rozdělíme na jednotlivé porce na talíře. Na zbylém másle osmažíme strouhanku dorůžova a okurkovo vaječnou směs posypeme. Ihned podáváme teplé, ozdobené posekanou pažitkou.

Komentáře k receptu