Zapékaná vejce s černými olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 519 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 24 g
- Sodík 267 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 79.7 mg
- Vláknina 1026.5 mg
- Vitamín A 1026.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bešamelovou omáčku ohřejeme.
-
2
Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme.
-
3
Omáčku nalijeme do zapékací nádoby, navrch dáme oloupaná a rozpůlená vejce. Olivy rozložíme po omáčce vedle vajec.
-
4
Dáme zapéct na pár minut do rozehřáté trouby. Pečeme při teplotě 175 °C cca 5 minut.
-
5
Vhodnou přílohou je opékaný chléb.