Křupavé knedlíčky z vepřového masa protkané nudlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1349 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 125 g
- Sodík 221 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 169 mg
- Draslík 437.1 mg
- Vláknina 3294.7 mg
- Vitamín A 3294.7 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 9.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme vepřové s česnekem, ústřicovou omáčkou, rozšlehaným vejcem, koriandrem a strouhankou. Osolíme a opepříme.
-
2
Prohněteme maso, aby vznikla lepkavá směs, z té uválíme knedlíčky o velikosti vlašského oříšku.
-
3
Necháme v hrnci s vařící vodou spařit nudle 3 minuty. Poté nudle scedíme, opláchneme proudem studené vody, necháme okapat.
-
4
Kolem každého knedlíčku obalíme 5 nudliček tak, aby ho obepínaly ze všech stran a navzájem se křížily.
-
5
Rozehřejeme si na pánvi olej, knedlíčky osmahneme dozlatova. Jakmile začnou knedlíčky hnědnout, vyndáme je a necháme okapat. Podáváme ozdobené čerstvým koriandrem.