Zapečená sázená vejce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 343 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 20 g
- Sodík 393 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 275.4 mg
- Draslík 289.2 mg
- Vláknina 2247.5 mg
- Vitamín A 2247.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pekáč si připravíme 4 zapékací sáčky, do každého vložíme půlku rajčete. Na pánvi na rozpáleném másle osmahneme nakrájenou cibulku nadrobno, uzené maso, osolíme, opepříme, za stálého míchání přilijeme víno a přisypeme strouhaný sýr. Na mírném ohni chvíli povaříme a stále mícháme, aby se nám vytvořila konzistentní hmota. Tu potom rozdělíme do jednotlivých sáčků a dáme zapéct asi na 10 minut do středně vyhřáté trouby.
-
2
Mezitím si připravíme sázená vejce. Do 1 litru vody přilijeme lžíci citronové šťávy a přivedeme ji k varu. V té chvíli do ní opatrně vyklepneme vejce tak, aby se neoddělil žloutek. Hlídáme a jakmile se bílek srazí a vytvoří obal, vejce vyjmeme a vložíme na půlku rajčete do zapékacího sáčku. Zakryjeme plátkem sýra a znovu dáme zapéct, dokud se sýr na vejci nerozteče. Ihned podáváme.