Telecí závitky s hráškem a vejcem
Suroviny
- 50 g Hrášek
- 20 g Hrozinky
- 20 g Ořechy lískové
- 10 g Řeřicha
- 20 g Solamyl
- 400 g Rýže dušená
- 600 g Telecí kýta
- 20 g Mandle
- 10 g Petržel kudrnka
- 40 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 4 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Saturejka
- 2 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 580 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 27 g
- Sodík 380 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 362.3 mg
- Draslík 875.6 mg
- Vláknina 8418.7 mg
- Vitamín A 8418.7 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.7 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky masa naklepeme a z vnitřní strany osolíme, opepříme, posypeme saturejkou a pomažeme hořčicí. Poklademe kolečky cibule a položíme celá uvařená vejce. Plátky zabalíme do závitků, omotáme provázkem a na rozpáleném oleji ze všech stran osmažíme. Podlijeme trochou vody, přidáme hrášek, rozinky, nadrcené ořechy, mandle, posekanou řeřichu, petrželku a dusíme pomalu do změknutí asi 30 minut. Závitky vyjmeme, šťávu zahustíme solamylem a dochutíme.
-
2
Podáváme s dušenou rýží.