Šafránové fagottini s krevetami
Suroviny
- 60 g Cibule
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Mrkev kořen
- 60 g Rajčata
- 200 g Krevety tygří - loupané
- 5 g Sůl
- 10 g Petržel - nať
- 80 g Celer řapíkatý
- 50 g Šalotka
- 5 g Šafrán
- 200 g Fazole červené sterilované
- 5 g Rozmarýn čerstvý
- 150 g Langusta
- 500 ml Voda pitná
- 20 ml Olej olivový extra panenský
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 1 polévková lžíce Strouhanka
- 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 551 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 50 g
- Sodík 761 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 308.5 mg
- Draslík 476.9 mg
- Vláknina 12371.6 mg
- Vitamín A 12371.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Langusty a krevety vyloupeme, krunýře dáme stranou. Nasekanou mrkev, celer,krunýře a cibuli orestujeme, zalijeme vodou a uvaříme rybí vývar.
-
2
Nadrobno nastrouhanou šalotku podusíme a přidáme k ní mořské plody. Vše vaříme 5 minut. Několik krevet dáme stranou na ozdobu. Směs dáme do mixéru, přidáme smetanu a strouhanku, umixujeme. Celer, mrkev a cibuli nadrobno nakrájíme a část podusíme. Přidáme fazole, zalijeme rybím vývarem, přidáme oloupaná rajčata, rozmarýn a vaříme 20 minut. Zaděláme těsto a zabalené do fólie ho necháme 20 minut odpočinout. Z těsta vyválíme slabý plát, nakrájíme ho na čtverce, do jejich středu položíme náplň. Nad náplní přimáčkneme těsto k sobě, tím utvoříme balíčky — fagottini.
-
3
Na mírném ohni je v osolené vodě vaříme 5 minut. Uvařenou směs s fazolemi rozmixujeme a fagottini položíme na talíře na teplou fazolovou omáčku.