Nákyp z krabího masa se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 25 g Strouhanka
  • 50 g Sýr Gruyére
  • 230 g Krab
  • 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 225 ml Mléko plnotučné
  • 2 kávová lžička Hořčice v prášku
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 267 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 276 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 174.2 mg
  • Draslík 229.4 mg
  • Vláknina 1308.8 mg
  • Vitamín A 1308.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 248.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravíme nákypovou formu. Vymažeme ji 1 lžící syrového másla a vysypeme strouhankou.

  • 2

    V hlubší pánvi na 3 lžících másla orestujeme malou, drobně posekanou cibuli, dokud nezezlátne. Poté přimícháme nakrájený česnek, chvilku restujeme, vmícháme práškovou hořčici s moukou. Po 1 minutě prohřívání zašleháme po částech mléko, 2 minuty vaříme a odstavíme. Poté do směsi zamícháme strouhaný sýr a za občasného míchání necháme zchladnout.

  • 3

    Po zchladnutí do směsi vmícháme rozšlehané žloutky, koření, pažitku a maso z kraba. Na závěr do směsi lehce „zabalíme“ pevný sníh z bílků. Hotovou směs vložíme do připravené formy, kterou položíme na plech a pečeme zhruba 1/2 hodiny v troubě předehřáté na 200 °C, dokud nákyp nezezlátne. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu