Pórkový koláč s rýží a jogurtem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 8 g Sůl
  • 200 g Rýže dušená
  • 250 g Jogurt bílý
  • 800 g Sýr balkánský
  • 250 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 20 ml Olej rostlinný
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 l Mléko polotučné
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 kg Pórek
  • 1 kg Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1199 kcal
  • Sacharidy 127 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 1606 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 312.1 mg
  • Draslík 396.3 mg
  • Vláknina 12875 mg
  • Vitamín A 12875 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.2 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve si připravíme těsto smícháním mouky, octa, 3 lžic oleje a špetky soli. Dobře prohněteme, přidáme vodu podle potřeby, aby těsto bylo hladké a necháme odležet.

  • 2

    Mezitím si připravíme náplň. Do velké mísy nasypeme nadrobno nakrájený pórek, nastrouhané nebo nadrolené sýry, dušenou rýži a dobře promícháme. Přidáme jogurt, vejce, mléko, pepř, sůl, část rozpuštěného másla a zbytek oleje. Důkladně promícháme, aby se suroviny propojily.

  • 3

    Z těsta vyválíme 6 plátů, které střídavě klademe do formy a prokládáme náplní, až posledním koláč zakryjeme. Pomažeme ho rozpuštěným máslem, uprostřed nařízneme do kříže a pečeme 50 minut ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu