Smažené smrže s chilli a vajíčky
Suroviny
- 400 g Smrže čerstvé
- 4 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 ks Chilli paprička
- 2 ks Rajčata
- 4 ks Vejce slepičí
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.84 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 380 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 19 g
- Sodík 712 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 257.3 mg
- Draslík 316.5 mg
- Vláknina 11088.2 mg
- Vitamín A 11088.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.4 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé smrže očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Zelenou jarní cibulku očistíme, omyjeme a pokrájíme na kroužky. Petrželovou nať omyjeme a pokrájíme nadrobno. Chilli papričku rozpůlíme, zbavíme semen, propláchneme pod tekoucí vodou a posekáme nadrobno. Rajčata omyjeme a pokrájíme na kolečka.
-
2
Papričku s cibulkou zpěníme ve woku na rozpáleném oleji s máslem, přidáme houby, rajčata, sůl, pepř, kmín, zázvor, promícháme a smažíme dozlatova. Nakonec přimícháme rozšlehaná vajíčka. Mícháme, a když se vajíčka začnou srážet, pánev odstavíme z plotny. Pokrm dochutíme solí, posypeme petrželkou, promícháme, upravíme na talíře a podáváme s chlebem.