Lososová omeleta se zeleninou
Suroviny
- 250 g Losos - filety
- 120 g Hrášek mražený
- 180 g Chřest zelený
- 90 g Karotka baby
- 1 kávová lžička Sůl
- 6 kávová lžička Smetana zakysaná 14%
- 2 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 8 ks Vejce slepičí
- 3 ks Tymián čerstvý
- 5 ks Pepř černý celý
- 1 ks Salát hlávkový
- 0.5 ks Celer řapíkatý
- 0.5 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 433 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 51 g
- Sodík 321 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 364.8 mg
- Draslík 977.9 mg
- Vláknina 32044.7 mg
- Vitamín A 32044.7 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 70 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve větším hrnci necháme přejít varem lososa, kterého jsme zbavili kostí a stáhli kůži. Povaříme se snítkou petržele, tymiánu, nakrájenou menší cibulí, pokrájenou polovinou řapíku celeru, nakrájenou mrkví, zrnky pepře. Poté hrnec necháme asi pět minut odstát. Maso z vývaru vyndáme a rozebereme na kousky. Vývar nepoužijeme.
-
2
V osolené vodě dvě minuty vaříme pokrájený chřest. Poté jej rychle zchladíme vodou, scedíme a odložíme. Ve vývaru z chřestu povaříme rozpůlenou mladou mrkev, po pěti minutách ji v cedníku prolijeme studenou vodou, scedíme a odložíme.
-
3
Máslo rozpustíme na pánvi s ohnivzdorným držadlem, na másle restujeme kolečka cibule, dokud nezměknou, poté přidáme pokrájený česnek a dvě snítky tymiánu. Po minutě restování přidáme odloženou mrkev, chřest a hrášek. Směs řádně prohřejeme. Do směsi vmícháme našlehaná vejce, posekanou petrželovou nať a kopr, kousky lososa, ochutíme pepřem, solí a pod poklicí řádně prohřejeme, poté vložíme pod gril a zhruba pět minut grilujeme, dokud omeleta nezezlátne.
-
4
Omelety nakrájíme na trojúhelníky a horké servírujeme s dílky citronu, kysanou smetanou, hlávkovým salátem a pečivem.