Olivová omáčka s brady k vejcím
Suroviny
- 120 g Cibule
- 500 g Rajčata
- 40 g Papriková pasta sladká
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř cayenský
- 20 ml Ocet vinný
- 50 ml Víno bílé
- 50 ml Sherry brandy
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 8 ks Vejce slepičí
- 8 ks Olivy černé
- 8 ks Olivy zelené
- 1 polévková lžíce Hořčice
- 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 585 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 40 g
- Sodík 3186 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 490.7 mg
- Draslík 553.3 mg
- Vláknina 22041.2 mg
- Vitamín A 22041.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.1 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme na hniličko, ochladíme ve studené vodě a oloupeme. Rajčata krátce ponoříme do vařící vody, oloupeme a vyjmeme z nich semínka. Vnitřek rajčat a cibuli rozmixujeme, dužinu nakrájíme na kostičky. Cibulové pyré smícháme s nakrájenými rajčaty, rajským a paprikovým protlakem, hořčicí a octem. Jemně nakrájíme olivy. Spolu s brandy a bílým vínem je přidáme k rajčatové směsi, dobře promícháme a dochutíme solí, pepřem, cukrem a kayenským pepřem. Vejce vložíme do omáčky a necháme v chladničce nejméně 3 hodiny uležet.
-
2
Podáváme s čerstvou bílou vekou a mísou čerstvého salátu.