Olivová omáčka s brady k vejcím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 500 g Rajčata
  • 40 g Papriková pasta sladká
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř cayenský
  • 20 ml Ocet vinný
  • 50 ml Víno bílé
  • 50 ml Sherry brandy
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 8 ks Olivy černé
  • 8 ks Olivy zelené
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 585 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 3186 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 490.7 mg
  • Draslík 553.3 mg
  • Vláknina 22041.2 mg
  • Vitamín A 22041.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.1 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme na hniličko, ochladíme ve studené vodě a oloupeme. Rajčata krátce ponoříme do vařící vody, oloupeme a vyjmeme z nich semínka. Vnitřek rajčat a cibuli rozmixujeme, dužinu nakrájíme na kostičky. Cibulové pyré smícháme s nakrájenými rajčaty, rajským a paprikovým protlakem, hořčicí a octem. Jemně nakrájíme olivy. Spolu s brandy a bílým vínem je přidáme k rajčatové směsi, dobře promícháme a dochutíme solí, pepřem, cukrem a kayenským pepřem. Vejce vložíme do omáčky a necháme v chladničce nejméně 3 hodiny uležet.

  • 2

    Podáváme s čerstvou bílou vekou a mísou čerstvého salátu.

Komentáře k receptu