Pažitkové máslo s plněnými paprikami
Suroviny
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 150 g Paprika červená
- 130 g Žampiony čerstvé
- 200 g Šalotka
- 80 g Kukuřice cukrová
- 30 g Petržel - nať
- 3 g Tymián sušený
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 75 g Máslo čerstvé
- 50 g Ovesné vločky
- 50 g Sýr Ementál (Primátor)
- 50 g Pažitka
- 20 ml Olej slunečnicový
- 250 ml Vývar zeleninový
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 490 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 33 g
- Sodík 964 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 281.3 mg
- Draslík 888.6 mg
- Vláknina 10925 mg
- Vitamín A 10925 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 88.9 mg
- Vitamín E 5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Paprikové lusky podélně rozkrojíme, odstraníme semeník a žebra, opláchneme. Očistíme houby, nakrájíme je na kostky. Spolu se šalotkou a česnekem je smažíme v horkém oleji přibližně 2 minuty. Přidáme rajčata, necháme 5 minut důkladně vařit. Vmícháme okapanou kukuřici a ovesné vločky, povaříme do krémova. Necháme trochu vychladnout. Přidáme vejce, petrželku, tymián, sůl a pepř.
-
2
Troubu předehřejeme na 200 °C. Naplníme poloviny paprik a rozložíme je do zapékací misky. Zalijeme je vývarem a zakryjeme alobalem. Pečeme v horké troubě 20 minut. Odstraníme alobal, papriky posypeme sýrem, zapékáme 10 minut. Slijeme výpek do malého rendlíku, přidáme žloutky a máslo, rozmixujeme ručním mixérem. Omáčku již nevaříme. Dochutíme solí, pepřem a pažitkou.