Pažitkové máslo s plněnými paprikami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 150 g Paprika červená
  • 130 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Šalotka
  • 80 g Kukuřice cukrová
  • 30 g Petržel - nať
  • 3 g Tymián sušený
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 75 g Máslo čerstvé
  • 50 g Ovesné vločky
  • 50 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 50 g Pažitka
  • 20 ml Olej slunečnicový
  • 250 ml Vývar zeleninový
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 490 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 964 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 281.3 mg
  • Draslík 888.6 mg
  • Vláknina 10925 mg
  • Vitamín A 10925 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 88.9 mg
  • Vitamín E 5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Paprikové lusky podélně rozkrojíme, odstraníme semeník a žebra, opláchneme. Očistíme houby, nakrájíme je na kostky. Spolu se šalotkou a česnekem je smažíme v horkém oleji přibližně 2 minuty. Přidáme rajčata, necháme 5 minut důkladně vařit. Vmícháme okapanou kukuřici a ovesné vločky, povaříme do krémova. Necháme trochu vychladnout. Přidáme vejce, petrželku, tymián, sůl a pepř.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 200 °C. Naplníme poloviny paprik a rozložíme je do zapékací misky. Zalijeme je vývarem a zakryjeme alobalem. Pečeme v horké troubě 20 minut. Odstraníme alobal, papriky posypeme sýrem, zapékáme 10 minut. Slijeme výpek do malého rendlíku, přidáme žloutky a máslo, rozmixujeme ručním mixérem. Omáčku již nevaříme. Dochutíme solí, pepřem a pažitkou.

Komentáře k receptu