Chléb zapečený s nivou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Cibule
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 4 krajíc Chléb celozrnný pšenično-žitný
  • 4 ks Rajčata
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 331 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 367 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 410 mg
  • Draslík 293.6 mg
  • Vláknina 2090 mg
  • Vitamín A 2090 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nivu vyšleháme s máslem do pěny a namažeme na krajíce chleba. Doprostřed namazaného krajíce položíme kroužek cibule a do něj vložíme žloutek tak, aby ho cibule udržela.

  • 2

    Krajíce chleba opatrně položíme na máslem vymazaný plech a zapečeme 5 až 7 minut, dokud žloutek neztuhne.

  • 3

    Podáváme teplé s plátky rajčat.

Komentáře k receptu