Omeleta s dary moře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mušle slávky
  • 70 g Šalotka
  • 100 g Krevety tygří - loupané
  • 80 g Smetana 12% (konzumní)
  • 40 g Petržel - nať
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 2.4 g Máslo čerstvé
  • 40 ml Víno bílé
  • 8 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 266 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 744 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 532.7 mg
  • Draslík 398.3 mg
  • Vláknina 1502.5 mg
  • Vitamín A 1502.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotky nakrájíme nadrobno a zesklovatíme je na másle. Přidáme mušle a krevety a asi 1 minutu restujeme. Přidáme víno a smetanu a krátce provaříme, ochutíme solí, pepřem a petrželí.

  • 2

    Vejce dobře rozšleháme vidličkou, osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme máslo, nalijeme na něj rozšlehaná vejce, promícháme a při mírné teplotě necháme ztuhnout. Pomocí pokličky nebo druhé pánve omeletu otočíme a druhou stranu opečeme dozlatova. Na polovinu omelety rozložíme dary moře, omeletu přeložíme a velmi krátce prohřejeme.

Komentáře k receptu