Krevetový salát s grilovaným lososem
Suroviny
- 500 g Losos - filety
- 150 g Krevety tygří - loupané
- 60 g Cibulka jarní
- 50 g Jogurt nízkotučný
- 70 g Bylinky čerstvé - svazek
- 5 g Pepř černý mletý
- 5 g Sůl
- 200 g Salát Polníček
- 25 g Hořčice
- 200 ml Víno bílé
- 80 ml Ocet ze šampaňského - Balsamic
- 25 ml Citronová šťáva
- 25 ml Sirup javorový
- 16 ks Rajčata
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 408 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 11 g
- Sodík 700 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 289.1 mg
- Draslík 1367.9 mg
- Vláknina 9787.5 mg
- Vitamín A 9787.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.8 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lososa nakrájíme na kostičky, pokapeme citrónovou šťávou a necháme hodinu odležet v chladu. V pánvi zahřejeme olej, okapané kostičky lososa prudce opečeme, okořeníme solí a pepřem a ještě 3-4 minuty opékáme. Přidáme krevety a na kolečka nakrájené jarní cibulky a minutu společně opékáme.
-
2
Smícháme ingredience na zálivku (olej, ocet, citrónovou šťávu, hořčici, jogurt, vodu, bylinky, prolisovaný česnek a javorový sirup), kterou promícháme s natrhanými listy salátů a salát rozdělíme na talíře. Nahoru navrstvíme lososa a krevety, půlky cherry rajčátek a nadrobno nasekaná natvrdo vařená vejce.
-
3
Podáváme s čerstvou bagetou.