Krevetový salát s grilovaným lososem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Losos - filety
  • 150 g Krevety tygří - loupané
  • 60 g Cibulka jarní
  • 50 g Jogurt nízkotučný
  • 70 g Bylinky čerstvé - svazek
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 200 g Salát Polníček
  • 25 g Hořčice
  • 200 ml Víno bílé
  • 80 ml Ocet ze šampaňského - Balsamic
  • 25 ml Citronová šťáva
  • 25 ml Sirup javorový
  • 16 ks Rajčata
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 408 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 700 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 289.1 mg
  • Draslík 1367.9 mg
  • Vláknina 9787.5 mg
  • Vitamín A 9787.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.8 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lososa nakrájíme na kostičky, pokapeme citrónovou šťávou a necháme hodinu odležet v chladu. V pánvi zahřejeme olej, okapané kostičky lososa prudce opečeme, okořeníme solí a pepřem a ještě 3-4 minuty opékáme. Přidáme krevety a na kolečka nakrájené jarní cibulky a minutu společně opékáme.

  • 2

    Smícháme ingredience na zálivku (olej, ocet, citrónovou šťávu, hořčici, jogurt, vodu, bylinky, prolisovaný česnek a javorový sirup), kterou promícháme s natrhanými listy salátů a salát rozdělíme na talíře. Nahoru navrstvíme lososa a krevety, půlky cherry rajčátek a nadrobno nasekaná natvrdo vařená vejce.

  • 3

    Podáváme s čerstvou bagetou.

Komentáře k receptu