Svěží zelená salsa s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 684 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 69 g
- Sodík 458 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 246 mg
- Draslík 221 mg
- Vláknina 2165.4 mg
- Vitamín A 2165.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11 mg
- Vitamín E 6.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce vaříme asi 10 minut natvrdo.
-
2
Petrželovou nať omyjeme, necháme okapat a nasekáme najemno.
-
3
Oloupané stroužky česneku prolisujeme, oloupanou cibuli nasekáme nadrobno. Obě přísady smažíme dozlatova na pánvi na rozehřátém oleji.
-
4
Když cibulka a česnek vychladnou, rozmixujeme je s petrželkou, oloupanými vařenými vejci, solí a špetkou bílého pepře.
-
5
Nakonec do jemné hmoty vmícháme takové množství zeleninového vývaru, aby omáčka měla pro nás vhodnou konzistenci.
-
6
Necháme vychladit alespoň 30 minut.