Křepelčí koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 170 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Skořice celá
  • 3 ks Křepelka
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Kurkuma
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 16 plátek Listové těsto
  • 1 šálek Mandle
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 411 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 254 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 376.3 mg
  • Draslík 401.4 mg
  • Vláknina 10741.5 mg
  • Vitamín A 10741.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Křepelky omyjeme a spolu s máslem, nasekanou cibulí, kouskem skořice, zázvorem, koriandrem, petrželkou, kurkumou, solí a pepřem vložíme do hrnce. Přilijeme vodu, aby všechno zakryla, hodinu směs povaříme. Vývar dáme stranou.

  • 2

    Křepelky vykostíme, maso nakrájíme na kousky. Smícháme cukr, skořici a nasekané mandle. Rozmícháme 170 ml vody s vejci, osolíme, opepříme a povaříme dohusta. Těsto dáme do vymazané kulaté formy, pomažeme máslem, vložíme dalších pět vrstev, posypeme mandlovou směsí, polovinou vaječné směsi a pokapeme vývarem. Vložíme další čtyři vrstvy těsta, pomažeme je máslem, přikryjeme masem, zalijeme zbytkem vaječné směsi a vývarem. Směs přikryjeme zbývajícím těstem, potřeme máslem a zamačkáme dovnitř.

  • 3

    Koláč potřeme žloutkem a pečeme ho čtyřicet minut, pak patnáct minut při vyšší teplotě.

Komentáře k receptu