Křepelčí koláč
Suroviny
- 170 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 6 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Skořice celá
- 3 ks Křepelka
- 1 špetka Skořice mletá
- 1 špetka Kurkuma
- 1 špetka Zázvor mletý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 16 plátek Listové těsto
- 1 šálek Mandle
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 411 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 28 g
- Sodík 254 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 376.3 mg
- Draslík 401.4 mg
- Vláknina 10741.5 mg
- Vitamín A 10741.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.9 mg
- Vitamín E 4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Křepelky omyjeme a spolu s máslem, nasekanou cibulí, kouskem skořice, zázvorem, koriandrem, petrželkou, kurkumou, solí a pepřem vložíme do hrnce. Přilijeme vodu, aby všechno zakryla, hodinu směs povaříme. Vývar dáme stranou.
-
2
Křepelky vykostíme, maso nakrájíme na kousky. Smícháme cukr, skořici a nasekané mandle. Rozmícháme 170 ml vody s vejci, osolíme, opepříme a povaříme dohusta. Těsto dáme do vymazané kulaté formy, pomažeme máslem, vložíme dalších pět vrstev, posypeme mandlovou směsí, polovinou vaječné směsi a pokapeme vývarem. Vložíme další čtyři vrstvy těsta, pomažeme je máslem, přikryjeme masem, zalijeme zbytkem vaječné směsi a vývarem. Směs přikryjeme zbývajícím těstem, potřeme máslem a zamačkáme dovnitř.
-
3
Koláč potřeme žloutkem a pečeme ho čtyřicet minut, pak patnáct minut při vyšší teplotě.