Bábovka s čokoládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 740 g Cukr moučkový
  • 350 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 115 g Čokoláda na vaření
  • 450 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 kávová lžička Tresť vanilková
  • 10 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1476 kcal
  • Sacharidy 178 g
  • Tuky 78 g
  • Sodík 140 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 135 g
  • Cholesterol 498.9 mg
  • Draslík 165.7 mg
  • Vláknina 6104.7 mg
  • Vitamín A 6104.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 85.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Formu na bábovku vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 180 °C.

  • 3

    Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni.

  • 4

    V míse smícháme prosátou mouku s práškem do pečiva. V další míse mixerem rozšleháme změklé máslo s cukrem a esencí do pěny. Postupně při malých otáčkách přidáváme vejce a mouku.

  • 5

    Třetinu hotového těsta dáme stranou a smícháme s rozpuštěnou čokoládou.

  • 6

    Na dno formy dáme polovinu světlého těsta, poté tmavé těsto a poslední opět světlé těsto a pečeme zhruba hodinu a tři čtvrtě. Abychom vršek bábovky neměli připálený, v polovině pečení bábovku přikryjeme alobalem. Do bábovky vpíchneme špejli, pokud se těsto nelepí, je bábovka hotová. Necháme ji ve formě asi čtvrt hodiny zchladnout, pak ji opatrně vyklopíme na mřížku a necháme úplně vychladnout. Poté bábovku posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu