Kapří řezy po anglicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Strouhanka
  • 600 g Brambory pečené
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 600 g Kapr obecný
  • 20 g Citrony
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 645 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 445 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 227.7 mg
  • Draslík 1449.7 mg
  • Vláknina 25929.5 mg
  • Vitamín A 25929.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.2 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapří filety bez kůže osolíme, opepříme, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme máslo a kapří filety usmažíme z obou stran dozlatova.

  • 3

    Na talíři servírujeme filety z kapra, přílohou je opečený brambor, na filety položíme plátek citronu a vše posypeme posekanou petrželkou.

Komentáře k receptu