Kuličky ze sušené tresky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 409 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 17 g
- Sodík 264 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 182.7 mg
- Draslík 877 mg
- Vláknina 3335 mg
- Vitamín A 3335 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tresku vykostíme, odřízneme kůži, omyjeme ji a nakrájíme na kousky. Cibuli a stroužek česneku jemně nasekáme. Na pánvi rozehřejeme
-
2
1 lžíci oleje a rybí maso na něm prudce po obou stranách osmažíme. Potom ho nasekáme.
-
3
Nalijeme do pánve zbývající olej a chvíli na něm smažíme česnek a cibuli, ale jenom tak, aby nezhnědly. Přidáme nasekané tresčí maso, krátce je osmažíme, přilijeme bílé víno a necháme ho prudce vyvařit. Přilijeme trochu horké vody, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře a při mírné teplotě za občasného zamíchání vše
-
4
20 minut podusíme.
-
5
Nasekané rybí maso vyjmeme, dáme do mísy a necháme vychladnout. Z chleba okrájíme kůrky a necháme střídu rozmočit v troše tekutiny, ve které se vařilo tresčí maso smíchané s trochou mléka. Pak ji scedíme a rozmícháme s nasekaným rybím masem. Přidáme nasekanou petrželku a vše dohladka vymícháme.
-
6
Ze vzniklé směsi děláme kuličky o velikosti vlašského ořechu, obalujeme je v rozšlehaných vejcích, pak je obalíme ve strouhance a postupně osmažíme v rozpáleném oleji. Jakmile budou kuličky hotové,vyjměte je děrovanou lžicí a necháme okapat. Nakonec je
-
7
přendáme na servírovací mísu a podáváme.