Perníkové kousky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 779 kcal
- Sacharidy 128 g
- Tuky 22 g
- Sodík 83 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 126 g
- Cholesterol 43.8 mg
- Draslík 799 mg
- Vláknina 21260 mg
- Vitamín A 21260 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 5.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 64.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve předehřejeme troubu na 180°C, poté vymažeme tukem hlubší plech na pečení.
-
2
Mírně zahřejeme (nevaříme) směs mléka, sirupu, melasy a másla.
-
3
V míse promícháme jedlou sodu, mouku, zázvor a vločky, za stálého míchání, přiléváme zahřátou směs.
-
4
Vzniklé těsto nalijeme na připravený plech.
-
5
Pečeme 45 minut.
-
6
Vychladlý perník nakrájíme na kousky a můžeme podávat.