Polévka s krupicovými knedlíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 80 g Pšeničná krupice
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • 1 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 293 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 958 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 179.2 mg
  • Draslík 1030.3 mg
  • Vláknina 990.3 mg
  • Vitamín A 990.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo utřeme s vejcem a žloutkem. Přidáme 1 polévkovou lžíci kyselé smetany, špetku muškátu, sůl a krupici. Hmotu necháme 15 minut odpočinout.

  • 2

    Pomocí lžičky vykrajujeme malé knedlíčky a zaváříme je do vařící vody. Na mírném ohni je vaříme asi 15 minut.

  • 3

    Horkou vodu slijeme, knedlíčky zalijeme studenou vodou a chvilku necháme stát.

  • 4

    Nakonec knedlíčky vložíme do vařícího hovězího vývaru a ihned podáváme.

Komentáře k receptu