Polévka s krupicovými knedlíčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 293 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 20 g
- Sodík 958 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 179.2 mg
- Draslík 1030.3 mg
- Vláknina 990.3 mg
- Vitamín A 990.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo utřeme s vejcem a žloutkem. Přidáme 1 polévkovou lžíci kyselé smetany, špetku muškátu, sůl a krupici. Hmotu necháme 15 minut odpočinout.
-
2
Pomocí lžičky vykrajujeme malé knedlíčky a zaváříme je do vařící vody. Na mírném ohni je vaříme asi 15 minut.
-
3
Horkou vodu slijeme, knedlíčky zalijeme studenou vodou a chvilku necháme stát.
-
4
Nakonec knedlíčky vložíme do vařícího hovězího vývaru a ihned podáváme.