Omeleta s lanýži
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 356 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 13 g
- Sodík 374 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 491.2 mg
- Draslík 294.7 mg
- Vláknina 719.7 mg
- Vitamín A 719.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lanýže očistíme, polovinu nakrájíme na proužky a druhou polovinu na plátky. Proužky lanýžů dáme do misky, na ně rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a rozšleháme. Plátky lanýžů povaříme ve vývaru 2 minuty. Scedíme a necháme okapat.
-
2
Na pánvi rozehřejeme máslo, vlijeme na něj vejce s proužky lanýžů a usmažíme omeletu. Opékáme po obou stranách. Přendáme na talíř a povrch ozdobíme plátky vařených lanýžů.
-
3
Podáváme jako předkrm s plátky bílé veky.