Omeleta s lanýži

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 17 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 100 g Lanýž
  • 1.2 g Máslo čerstvé
  • 180 g Veka
  • 150 ml Hovězí vývar základní
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 356 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 374 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 491.2 mg
  • Draslík 294.7 mg
  • Vláknina 719.7 mg
  • Vitamín A 719.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lanýže očistíme, polovinu nakrájíme na proužky a druhou polovinu na plátky. Proužky lanýžů dáme do misky, na ně rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a rozšleháme. Plátky lanýžů povaříme ve vývaru 2 minuty. Scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme máslo, vlijeme na něj vejce s proužky lanýžů a usmažíme omeletu. Opékáme po obou stranách. Přendáme na talíř a povrch ozdobíme plátky vařených lanýžů.

  • 3

    Podáváme jako předkrm s plátky bílé veky.

Komentáře k receptu