Plněná vejce natvrdo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 240 g Rohlíky bílé
  • 10 g Pažitka
  • 30 ml Bešamel
  • 120 ml Omáčka tatarská
  • 8 ml Sardelová pasta
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 566 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 189 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 521.2 mg
  • Draslík 175.5 mg
  • Vláknina 5534.8 mg
  • Vitamín A 5534.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo asi 10 minut, oloupeme a podélně rozkrojíme. Vyndáme žloutky, vidličkou je rozmělníme na kaši, přidáme bešamel, sardelovou pastu, pepř, posekanou pažitku. Dobře spolu smícháme a směsí naplníme bílky. Vyrovnáme do vymazaného pekáčku a zapečeme v předehřáté troubě asi 10 minut.

  • 2

    Podáváme jako předkrm s omáčkami a bílým pečivem.

Komentáře k receptu