Vajíčka se smetanou na cibulce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 575 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 34 g
- Sodík 936 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 519.2 mg
- Draslík 389.7 mg
- Vláknina 3705 mg
- Vitamín A 3705 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce vaříme natvrdo asi 10 minut, oloupeme a nakrájíme na plátky.
-
2
Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět.
-
3
Do bešamelu vmícháme horkou smetanu a orestovanou cibulku.
-
4
Plátky vajíček upravíme na talířky a přelijeme ochucenou bešamelovou omáčkou.
-
5
Podáváme jako předkrm s bílým chlebem.