Vajíčka se smetanou na cibulce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 240 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 400 ml Bešamel
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 575 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 936 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 519.2 mg
  • Draslík 389.7 mg
  • Vláknina 3705 mg
  • Vitamín A 3705 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce vaříme natvrdo asi 10 minut, oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět.

  • 3

    Do bešamelu vmícháme horkou smetanu a orestovanou cibulku.

  • 4

    Plátky vajíček upravíme na talířky a přelijeme ochucenou bešamelovou omáčkou.

  • 5

    Podáváme jako předkrm s bílým chlebem.

Komentáře k receptu