Vajíčkové krokety
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 551 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 34 g
- Sodík 545 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 1027.2 mg
- Draslík 357.5 mg
- Vláknina 2530 mg
- Vitamín A 2530 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce vaříme natvrdo asi 8-10 minut, podle velikosti vajec. Oloupeme a pokrájíme na kostičky.
-
2
Lanýže očistíme a nakrájíme nadrobno.
-
3
Do bešamelu vmícháme tři žloutky, čímž jej trochu zahustíme.
-
4
Všechny suroviny spolu smícháme, rukou tvoříme kuličky, které obalíme v trojobalu, což znamená, že je postupně obalujeme v mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Smažíme zprudka v rozpáleném oleji. Usmažené krokety odkládáme na ubrousek, aby se odstranil přebytečný tuk.