Míchaná vejce s račími ocásky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 392 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 18 g
- Sodík 623 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 730.7 mg
- Draslík 807.8 mg
- Vláknina 253 mg
- Vitamín A 253 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 6.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpustíme máslo. Mezitím si v misce rozšleháme vejce, přidáme špetku soli a pepře. Vejce vlijeme na pánev a dřevěnou vařečkou na mírném ohni stále mícháme, až vejce začnou tuhnout. Pánev odstavíme a vejce vyklopíme na talířky.
-
2
Račí ocásky uvaříme v osolené vodě asi 20 minut. Scedíme a necháme okapat.
-
3
Vejce na talířcích upravíme, posypeme lžící strouhaného parmezánu, ozdobíme proužky lanýže a doprostřed položíme račí ocásky.