Míchaná vejce s kohoutím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 1.2 g Máslo čerstvé
  • 360 g Rohlíky bílé
  • 60 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 120 g Kohoutí maso
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 710 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 258 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 539.2 mg
  • Draslík 243.5 mg
  • Vláknina 10733 mg
  • Vitamín A 10733 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Budeme potřebovat pánev s nepřilnavým povrchem a dřevěnou vařečku.

  • 2

    Na pánvi rozpustíme máslo, mezitím si v misce rozšleháme vejce, do kterých přidáme špetku soli a pepře. Vejce vlijeme na pánev a na mírném ohni stále mícháme, dokud nezačnou tuhnout. Pánev odstavíme a ještě chvilku mícháme, protože pánev je ještě horká a vajíčka ještě trochu ztuhnou. Chceme-li míchaná vajíčka řidší, vyklopíme je ihned na studený talířek, aby dále netuhla.

  • 3

    Na jiné pánvi na másle orestujeme kohoutí maso, které jsme nakrájeli na proužky.

  • 4

    Na talířky upravíme vejce, posypeme lžičkou strouhaného sýra, doprostřed položíme kousky kohoutího masa.

  • 5

    Podáváme jako snídani nebo malou večeři s bílým pečivem.

Komentáře k receptu