Zapečená vejce á la Mornay
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 365 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 21 g
- Sodík 660 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 270.8 mg
- Draslík 195.7 mg
- Vláknina 2120 mg
- Vitamín A 2120 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme na hniličku a oloupeme.
-
2
Pekáček vymažeme máslem, na dno nalijeme tenkou vrstvu bešamelu, na něj položíme vejce vedle sebe a zasypeme strouhaným sýrem. Vejce zalijeme bešamelem, osolíme a znovu posypeme strouhaným sýrem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme zprudka 15 minut.
-
3
Podáváme s opečeným bílým chlebem.