Vejce Maintenon

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Lanýž
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Kuřecí prsa
  • 30 g Žampiony čerstvé
  • 80 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 250 ml Bešamel
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 10 ks Bramborové noky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1386 kcal
  • Sacharidy 147 g
  • Tuky 73 g
  • Sodík 2744 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 147 g
  • Cholesterol 414.3 mg
  • Draslík 1361.2 mg
  • Vláknina 17033.3 mg
  • Vitamín A 17033.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme na hniličku, krupicové noky orestujeme na másle, sýr nastrouháme, kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, lanýže a žampióny na plátky.

  • 2

    Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme kuřecí maso, lanýže, žampióny a 3 minuty orestujeme.

  • 3

    Do pekáčku vyskládáme noky, na ně položíme vejce, mezi vejce vložíme kuřecí maso, zalijeme bešamelovou smetanovou omáčkou, osolíme a navrch položíme plátky lanýže a žampiónů. Vše zasypeme strouhaným sýrem, pokapeme rozpuštěným máslem a dáme zapéct. Pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut.

Komentáře k receptu