Vejce Maintenon
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1386 kcal
- Sacharidy 147 g
- Tuky 73 g
- Sodík 2744 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 147 g
- Cholesterol 414.3 mg
- Draslík 1361.2 mg
- Vláknina 17033.3 mg
- Vitamín A 17033.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme na hniličku, krupicové noky orestujeme na másle, sýr nastrouháme, kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, lanýže a žampióny na plátky.
-
2
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme kuřecí maso, lanýže, žampióny a 3 minuty orestujeme.
-
3
Do pekáčku vyskládáme noky, na ně položíme vejce, mezi vejce vložíme kuřecí maso, zalijeme bešamelovou smetanovou omáčkou, osolíme a navrch položíme plátky lanýže a žampiónů. Vše zasypeme strouhaným sýrem, pokapeme rozpuštěným máslem a dáme zapéct. Pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut.