Vejce Meyerber
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 435 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 28 g
- Sodík 610 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 659.2 mg
- Draslík 405.7 mg
- Vláknina 279.5 mg
- Vitamín A 279.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí ledvinky nakrájíme na nudličky, lanýže na proužky.
-
2
Na pánvi rozpálíme kvalitní olej, vložíme ledvinky a orestujeme ze všech stran.
-
3
Proužky lanýže vložíme do rendlíku, zalijeme vývarem a vínem Madeira. Povaříme 8 minut, scedíme a necháme okapat. Vývar nevyléváme, částí vývaru podlijeme ledvinky a 10 minut podusíme, menší část vývaru si necháme na později.
-
4
Na pánvi, na které jsme restovali ledvinky, usmažíme vejce jako volská oka. Osolíme a opepříme.
-
5
Na talíře upravíme vždy dvě vejce, obložíme ledvinkami a ozdobíme proužky lanýže. Pokapeme vývarem z lanýžů.