Vejce Meyerber

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Lanýž
  • 100 g Ledvinky jehněčí
  • 30 ml Olej olivový
  • 100 ml Hovězí vývar základní
  • 100 ml Víno madeira
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 435 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 610 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 659.2 mg
  • Draslík 405.7 mg
  • Vláknina 279.5 mg
  • Vitamín A 279.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí ledvinky nakrájíme na nudličky, lanýže na proužky.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme kvalitní olej, vložíme ledvinky a orestujeme ze všech stran.

  • 3

    Proužky lanýže vložíme do rendlíku, zalijeme vývarem a vínem Madeira. Povaříme 8 minut, scedíme a necháme okapat. Vývar nevyléváme, částí vývaru podlijeme ledvinky a 10 minut podusíme, menší část vývaru si necháme na později.

  • 4

    Na pánvi, na které jsme restovali ledvinky, usmažíme vejce jako volská oka. Osolíme a opepříme.

  • 5

    Na talíře upravíme vždy dvě vejce, obložíme ledvinkami a ozdobíme proužky lanýže. Pokapeme vývarem z lanýžů.

Komentáře k receptu