Sušenky kurabije s ginem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1004 kcal
- Sacharidy 120 g
- Tuky 53 g
- Sodík 31 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 208.1 mg
- Draslík 234.8 mg
- Vláknina 15597.6 mg
- Vitamín A 15597.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.1 mg
- Vitamín E 3.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 58.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse utřeme máslo s cukrem, přidáme gin, vanilkový cukr a žloutky a třeme dál do pěny. Postupně přisypáváme prosátou mouku s práškem do pečiva. Těsto si vyklopíme na pomoučený vál a rukama ho dobře propracujeme. Pokud je těsto příliš tuhé, přidáme ještě trochu ginu.
-
2
Z těsta vyválíme váleček o průměru asi 4 cm, nakrájíme ho na 1 cm silné plátky a z nich si vytvarujeme malé koláčky, které poklademe na máslem vymazaný plech. Do středu každého koláčku zapíchneme jednu mandli s hřebíčkem. Plech s koláčky dáme do vyhřáté trouby. Sušenky karabie pečeme dorůžova při 175°C přibližně 20 minut.
-
3
Horké upečené koláčky ihned obalíme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem. Sušenky můžeme hned servírovat, nebo je poskládáme do papírové krabice a odložíme na suché chladné místo. Zkonzumujeme je během 3 - 4 dnů.