Skopové s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Skopové výsekové
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Citrony
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 624 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 569 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 371.3 mg
  • Draslík 232.3 mg
  • Vláknina 6719.5 mg
  • Vitamín A 6719.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Skopové maso umyjeme a pomeleme na masovém strojku.

  • 2

    V pánvi na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme k ní pomleté maso, sůl, pepř, vše dobře promícháme a podusíme pod pokličkou doměkka.

  • 3

    Do zapékací mísy nebo pekáče dáme masovou směs, rovnoměrně ji rozetřeme a uděláme dlaní 4 důlky. Do každého důlku rozklepneme vajíčko, osolíme a posypeme sladkou paprikou. Zakryjeme pokličkou a dáme krátce zapéct do dobře rozehřáté trouby. Když jsou vajíčka upečená, směs s vejci rozdělíme na 4 porce.

  • 4

    Každou porci na talíři ozdobíme plátky citronu.

Komentáře k receptu