Maso pod vaječnou peřinou se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřová kýta
  • 250 g Zelenina nakládaná
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 412 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 426 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 390.4 mg
  • Draslík 607.8 mg
  • Vláknina 5513 mg
  • Vitamín A 5513 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Naklepané maso osolíme a opepříme.

  • 2

    Obalíme plátky ve strouhance a potom v rozšlehaných vejcích, která osolíme.

  • 3

    Vkládáme do hrnce s vroucí vodou. Zalijeme zavařenou zeleninou i s celým nálevem.

  • 4

    Na závěr na zeleninu v hrnci nalijeme zbytek vajec, osolíme, opepříme a posypeme bylinkami, dusíme doměkka.

Komentáře k receptu