Italské preclíky s vejcem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 7 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 8 dkg Máslo čerstvé
  • 4 dkg Cukr krupice
  • 50 dkg Mouka polohrubá
  • 3 dkg Droždí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 487 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 274 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 368.4 mg
  • Draslík 274.7 mg
  • Vláknina 5588.3 mg
  • Vitamín A 5588.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme prosátou mouku, sůl, cukr, citron. kůru a přilijeme kvásek, který vykynul asi ze 3 dkg droždí. Podle potřeby přiléváme vlažné mléko se žloutkem a rozpuštěným máslem. Vypracujeme těsto, jež necháme vykynout. Z těsta krájíme kousky, které tvarujeme jako válečky na vánočku (jen kratší). Jeden konec pletence musí tvořit oko, do kterého pak umístíme vařené červené vajíčko. Pletence vložíme do rozehřáté trouby a pečeme je do červena. Podáváme o Velikonocích.

Komentáře k receptu