Italské preclíky s vejcem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 487 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 19 g
- Sodík 274 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 368.4 mg
- Draslík 274.7 mg
- Vláknina 5588.3 mg
- Vitamín A 5588.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme prosátou mouku, sůl, cukr, citron. kůru a přilijeme kvásek, který vykynul asi ze 3 dkg droždí. Podle potřeby přiléváme vlažné mléko se žloutkem a rozpuštěným máslem. Vypracujeme těsto, jež necháme vykynout. Z těsta krájíme kousky, které tvarujeme jako válečky na vánočku (jen kratší). Jeden konec pletence musí tvořit oko, do kterého pak umístíme vařené červené vajíčko. Pletence vložíme do rozehřáté trouby a pečeme je do červena. Podáváme o Velikonocích.