Vafle s jablkovým kompotem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Jablka
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 130 g Mouka polohrubá
  • 400 ml Kompot jablečný
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 kávová lžička Cukr skořicový
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 610 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 123 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 269.5 mg
  • Draslík 238.6 mg
  • Vláknina 6899.5 mg
  • Vitamín A 6899.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky našleháme s rozpuštěným máslem, mlékem, oloupanými nastrouhanými jablky a solí. Zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva a pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    Těsto postupně lijeme do vaflovače, uzavřeme a vafle do zlatova upečeme.

  • 3

    Upečené vafle ozdobíme našlehanou smetanou a jablkovým kompotem, který jsme osladili skořicovým cukrem.

Komentáře k receptu