Vafle s jablkovým kompotem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 610 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 43 g
- Sodík 123 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 269.5 mg
- Draslík 238.6 mg
- Vláknina 6899.5 mg
- Vitamín A 6899.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žloutky našleháme s rozpuštěným máslem, mlékem, oloupanými nastrouhanými jablky a solí. Zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva a pevný sníh ušlehaný z bílků.
-
2
Těsto postupně lijeme do vaflovače, uzavřeme a vafle do zlatova upečeme.
-
3
Upečené vafle ozdobíme našlehanou smetanou a jablkovým kompotem, který jsme osladili skořicovým cukrem.