Pórkový džuveč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 150 g Rýže loupaná
  • 100 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Pórek
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 846 kcal
  • Sacharidy 107 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 382 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 106 g
  • Cholesterol 242 mg
  • Draslík 1067.5 mg
  • Vláknina 21031.5 mg
  • Vitamín A 21031.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.2 mg
  • Vitamín E 5.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 53.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný a omytý pórek nakrájíme na kousky a podusíme na kousku másla.

  • 2

    Zvlášť podusíme propláchnutou rýži, přidáme ji k pórku, osolíme, opepříme a promícháme. Zalijeme trochou vody rozmíchané s 1 lžící mouky.

  • 3

    Směs vložíme do zapékací mísy vymazané máslem (nebo sádlem) a v dobře vyhřáté troubě pečeme.

  • 4

    Po chvíli džuveč zalijeme kyselou smetanou s rozšlehanými vejci a ještě asi 10 minut pečeme.

Komentáře k receptu