Velikonoční nádivka s kešu oříšky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Kuřecí maso vařené
  • 200 g Uzené maso vařené
  • 100 g Ořechy Kešu
  • 150 g Anglická slanina
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Žemle tuková
  • 1 hrst Kopřiva
  • 1 hrst Pažitka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 šálek Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 672 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 400 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 185.8 mg
  • Draslík 292.9 mg
  • Vláknina 3072.5 mg
  • Vitamín A 3072.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemle navlhčíme mlékem, vymačkáme a spolu s drůbežím a uzeným masem, cibulí a česnekem umeleme. Směs osolíme, opepříme, přidáme vejce, nasekané zelené natě, slaninu nakrájenou na kostičky (100 g) a mírně opražené kešu oříšky. Vše dobře promícháme.

  • 2

    Formu nebo pekáček vymažeme tukem, dno pokryjeme tenkými plátky slaniny a naplníme připravenou směsí.

  • 3

    Nádivku pečeme ve středně vyhřáté troubě zvolna asi 40 minut.

Komentáře k receptu