Velikonoční nádivka s kešu oříšky
Suroviny
- 300 g Kuřecí maso vařené
- 200 g Uzené maso vařené
- 100 g Ořechy Kešu
- 150 g Anglická slanina
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 4 ks Vejce slepičí
- 3 ks Žemle tuková
- 1 hrst Kopřiva
- 1 hrst Pažitka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 0.5 šálek Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Tuk
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 672 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 50 g
- Sodík 400 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 185.8 mg
- Draslík 292.9 mg
- Vláknina 3072.5 mg
- Vitamín A 3072.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žemle navlhčíme mlékem, vymačkáme a spolu s drůbežím a uzeným masem, cibulí a česnekem umeleme. Směs osolíme, opepříme, přidáme vejce, nasekané zelené natě, slaninu nakrájenou na kostičky (100 g) a mírně opražené kešu oříšky. Vše dobře promícháme.
-
2
Formu nebo pekáček vymažeme tukem, dno pokryjeme tenkými plátky slaniny a naplníme připravenou směsí.
-
3
Nádivku pečeme ve středně vyhřáté troubě zvolna asi 40 minut.