Špaldové preclíky
Suroviny
- 200 g Mouka špaldová
- 50 g Mouka sójová plnotučná
- 100 ml Olej slunečnicový
- 150 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Soda jedlá
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Sezam - semena
- 1 hrst Lněné semínko
- 2 polévková lžíce Mák mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 473 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 31 g
- Sodík 392 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 52.1 mg
- Draslík 86.3 mg
- Vláknina 5939.2 mg
- Vitamín A 5939.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 8.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse zpracujeme sójovou i špaldovou mouku, cukr, sůl, 2 lžičky jedlé sody, slunečnicový olej, mléko, hrubě mletý mák v těsto a pod utěrkou ho necháme asi 15 minut odpočinout.
-
2
Potom těsto překlopíme na vál a rozdělíme ho na stejné části. Vyválíme z něj váleček asi 20 cm dlouhý a 1 cm silný a vytvarujeme preclík. Preclíky klademe na plech s pečícím papírem. Každý kousek potřeme rozšlehaným vejcem a polovinu preclíků posypeme lněným semínkem, druhou polovinu sezamovým semínkem.
-
3
Pečeme ve 180 stupních asi 15 - 20 minut.