Špaldové preclíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Mouka špaldová
  • 50 g Mouka sójová plnotučná
  • 100 ml Olej slunečnicový
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Soda jedlá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Sezam - semena
  • 1 hrst Lněné semínko
  • 2 polévková lžíce Mák mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 473 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 392 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 52.1 mg
  • Draslík 86.3 mg
  • Vláknina 5939.2 mg
  • Vitamín A 5939.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 8.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse zpracujeme sójovou i špaldovou mouku, cukr, sůl, 2 lžičky jedlé sody, slunečnicový olej, mléko, hrubě mletý mák v těsto a pod utěrkou ho necháme asi 15 minut odpočinout.

  • 2

    Potom těsto překlopíme na vál a rozdělíme ho na stejné části. Vyválíme z něj váleček asi 20 cm dlouhý a 1 cm silný a vytvarujeme preclík. Preclíky klademe na plech s pečícím papírem. Každý kousek potřeme rozšlehaným vejcem a polovinu preclíků posypeme lněným semínkem, druhou polovinu sezamovým semínkem.

  • 3

    Pečeme ve 180 stupních asi 15 - 20 minut.

Komentáře k receptu