Obrácená omeleta s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 292 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 13 g
- Sodík 56 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 176.1 mg
- Draslík 177.5 mg
- Vláknina 4686.3 mg
- Vitamín A 4686.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme, vyjmeme jádřince a nakrájíme je na 3 mm silné plátky.
-
2
Pánev s kovovou rukojetí dáme na oheň, vložíme máslo, necháme rozpustit, přidáme skořici a 60 g cukru.
-
3
Pánev odstavíme, do skořicového másla rozložíme plátky jablek tak, aby se překrývaly, takto pokryjeme celou pánev. Znovu ji dáme na oheň a povaříme asi 10 minut.
-
4
Mouku rozšleháme s mlékem, kypřícím práškem a žloutky. Ze zbylého cukru a bílků ušleháme pevný sníh, smícháme se žloutkovou směsí, těstem pokryjeme jablka v pánvi.
-
5
Omeletu pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 10 minut. Hotovou omeletu vyklopíme jablky navrch na talíř. Ihned podáváme.