Žemlovka se sýrem a vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 525 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 21 g
- Sodík 174 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 236.5 mg
- Draslík 60.6 mg
- Vláknina 111.6 mg
- Vitamín A 111.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žemle nakrájíme na plátky, navlhčíme trochou mléka a urovnáme do máslem vymaštěného, strouhankou vysypaného pekáčku. Na vrstvu žemlí nasypeme nadrobno posekanou šunku, strouhaný sýr, každou vrstvu pokapeme rozpuštěným máslem. Vrchní vrstu tvoří žemle, které pokapeme máslem a důkladně posypeme nastrouhaným sýrem.
-
2
Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě.
-
3
Když je žemlovka částečně zapečená, zalijeme ji zbylým mlékem s rozkvedlanými vejci. Dopečeme do zlatova.
-
4
Podáváme se zeleninovým salátem.