Pudink z telecích jater se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Cibule
  • 300 g Játra telecí
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.125 l Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 408 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 432 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 461.1 mg
  • Draslík 311.4 mg
  • Vláknina 321.4 mg
  • Vitamín A 321.4 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná játra najemno umeleme a 1/3 podusíme. Podušená i syrová játra promícháme s umletými, v mléce namočenými žemlemi, přidáme žloutky, rozpuštěné máslo, nastrouhanou cibuli, pepř, sůl, strouhanku a nastrouhaný sýr. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    Směsí naplníme máslem vymazanou a strouhankou vysypanou formu a pudink vaříme ve vodní lázni 1 hodinu.

  • 3

    Podáváme teplý nebo studený s tatarskou omáčkou.

Komentáře k receptu